Friday, January 1, 2010

Hot Story

Disini kami bukan mereka cerita semata mata , cerita yang kami ceritakan ini benar benar belaka . Kami akan tengok gerak geri dan kami akan cerita disini , selain tu bukan kami saja yang tahu pasal anda manakala siapa siapa yang baca blog ini akan tahu juga . Jangan sangka kan kawan baik itu tidak makan anda , malah dia akan cerita pasal anda dan saya akan sebar kan disini . So hati hati dengan tingkah laku anda :)

95 comments:

  1. haha . boleh tlg sedrkan sorg minah sial neyy ta

    ReplyDelete
  2. Haha nice one bro(or sis..)
    u must hold a grudge on them.. i mean some of the people in your blog..
    Why dont be a nice Malay, talk to them straight.. Tegur deorang elok2 ke..
    (ataw deorunk mmg jenis yang kepala batu?.. Haha.
    Kalau deorunk xske, itu prob deorunk.. And kalau things gets way out of hand, mcm deorang xpuas ati sampi nak pukol ke, BANTAi saja mereka.. haha

    Btw, yang gamba kissing2 sume tu, seriously, FUCK! Like seriusly memalukan douh.. Doin sumthing like that, pastu pulak, Bg ramai bg satu Malaysia tgok. Haha bangge gile.. :P

    SAtu lagi, harap yang own this blog, xmcm deorunk lah :)
    (Orang kate, cermin diri tu dulu sebelum nak ajar org :)..)

    Peace Ya, Salam :)

    ReplyDelete
  3. ahh sorryy~!
    And yet, i forgot to say..
    Blog ni based on cerita yang org bagi ke ape eh..?
    Coz, kalau ikut orang bagi, kalau boleh, bwat research lebih sket.. Coz, sometimes, orang bagi cerita sbb hal peribadi.. Cam xpuas ati ke ngan sorang ni ke :)

    Ok, Salam :)
    Btw, Ni 1st time bace blog ni.. haha

    ReplyDelete
  4. this blog fuckin awesome doe ! ahah . tpy ta macam jage tepi kaen org ke ?? heheh .
    DOUBLE FIVE STAR LAHHH !

    ReplyDelete
  5. ehh , kau nk mrh dorang , kau tahu x , bkk aib org lain tuhh dosa besar ? even kau nk bg pengajaran kat org lain , jgn lahh tlis nama dorang . kau tulis blog nie , dosa jgk , same je mcm dorang . bkk aib org . lain kali , jgn lahh tulis name . aku bkn nk sokong dorang buat mcm tu , tp org islam ade tggnjwb utk jg aib sesame kaum . -,-'' even dosa , kau fitnah , cite org , xsemestinye btul .

    ReplyDelete
  6. best gile blog ni. biarlah si alin walaweyy tu cakap ape pun. yang penting kau buat benda yang baik. aku suke. kau sedarkan sikit sume yang cam suweyy. nak hot je.

    ReplyDelete
  7. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  8. well dude. i salute the guts u have. but really man, i think alin is right. i mean this blog is great. at some point maybe. it is just too much. this i wud suggest you. maybe you cud just write something like 'siti & abu ,bukan mane sebenar' and yah,the picture is wow! haha. but maybe you cud at least like blur kan the face part or tutup just the eyes. that wud be awwwsome! :D
    peace out! :)

    ReplyDelete
  9. Hm.... tul gak la. Kalau boleh tunjuk muke je, Nama kasi alias si arnab dan si kura2 ke hahahhaha. So far, great on bringing the truth to their faces. Biar budak2 ni tau sket apa erti malu... terok tol dak2 zaman sekarang ni. Apa2 rock on bro. Salam

    ReplyDelete
  10. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  11. kamu suka ek aib kan org macam ni.. takat pic kamu kaburkan la bahagian mata dan taruk nama. ato tak yah taruk nama. ckp je si polan dan si polan..
    cara ko nak tego tu kureng sket laa.. jgn la ko bg maki2 je.. pe kata ko bg ceramah skali. bru laa ade siket insaf...

    ehe

    dan nape nama ko takmo taruk pic profil ko macam mana berani ko taruk pic kawan2 kawan kpd kawan ko kat blog ni?

    lg satu.. mmg panas ek aksi2 bebudak ni.. kat myspace mmg ramai gamba cmni.. cm dorg je becinta ciyom2 gosok2.. huhu..

    baru laa ada bran...

    ReplyDelete
  12. DIK BLOG ANDA TELAH D ULAS OLEH BRO.MAZIDUL ...CUMA RISAU JE LEPAS NI ADA ORG BUAT LAPORAN POLIS DAN ADIK BOLEH D KENAKAN AKTA MULTI MEDIA ...HATI-HATI DIK METHODE YG ADIK GUNA NI TAK BETUL...DALAM ISLAM ADA MENGATAKAN MATLAMAT TIDAK MENGHALALKAN CARA DIK..SO HATI-HATI..

    ReplyDelete
  13. Yup. Thats right.

    Nak buat benda2 camni bukan tak boleh, tapi ada had dia. At least tutup mata & letak nama samaran diorang.

    Kalau nak lagi best, ko bg sumber2 berita ko tuh. Takat cakap gitu je, boleh jadi fitnah. Sbb, kalau cerita ko tuh takde asas yang kukuh, ko boleh dikenakan tindakan beb.

    So, sbg tindakan awal, baik ko ubah smua nama & gambar. Sbb IP ko ni pun, diorang dah bleh detect dah ko duk katne.

    Aku bagitau ni pun, sbb taknak ko jadi apa2 nnt. Kalau ko rasa aku mengarut je ckp2 semua ni, ko abaikan je lah. Ko kan kebal.

    Ko jangan jadi macam Raja Petra sudah! Hoho.

    ReplyDelete
  14. blog melayu mcm ni lah.
    ni amaar maaruf nahi mungkar ke?
    not at all.

    ReplyDelete
  15. ini kes jeles ngan semua orang la ni...
    nak jadik fehmes gak tapi tak dapat...
    sian kao...
    gyahhahahaha~

    ReplyDelete
  16. melayu dengki ni.... aku takde kaitan dgn korang tapi malu sikit lah weh....nak kutuk pun, jgn sampai bukak aib org. penulis ni mesti emo kan. sesuka jer tempek pic org, then buat statement mcm2. adik, kalau ikut penulisan ko nih, mcm ko masih skolah menengah lagi. berubah la...dosa besar wat mcmni.ko tak puas hati, straight to the point jer ko telurkan diaorang. kan mudah

    ReplyDelete
  17. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  18. dedahkan jer...buat apa nak cover2 lagi....takkan nak jadi mcm surat kabar perdana citer pasal politik...
    nak harapkan badan yg sepatutnya bertindak...mana nak cukup staff..
    nak harap mak bapak bertindak...dua kali 5 jer...

    inilah contoh orang2 yang tak cukup kasih sayang...

    ReplyDelete
  19. yeahhh...

    aku tunggu entry tuk 14 feb ni..."no panties", right? :p

    ReplyDelete
  20. bagus! semakin banyak yang menyokong blog yang memaparkan aib orang ni.. maka, makin banyak la saham owner blog ni kumpul yang akan dibawa...

    so gud luck lah ye kat padang hisab nanti..

    p/s: xtau la ampa ni pakai ajaran mana, tapi ini bukan cara yang benar untuk mencegah maksiat..
    sekian

    ReplyDelete
  21. adoyai. knp la nk bkak aib org . ta baik lowh . biar la diowg nk jadi apa . dosa diowg yg tggung . sbp bkk aib org lgy besar dosa nye dari membka citer ttg diowg . s

    ReplyDelete
  22. tak faham dengan owner blog ni..
    dik, kalau betul sangat nak tegur orang, bukan ini caranya..dah la sorok identiti...takut ke dik..

    ReplyDelete
  23. weh..kat sape tuan blog neh aku nasihat la..kalau ni cara korg sedarkan org..korg dah silap..ni bukan cara islam membuka aib org lain..kalau betol pun diorg salah,tegur la dpn2 x perlu aibkan diorg camni..igt..kalau kita bukak aib org tgok la satu ari nanti x mustahil kalau tuhan pulak yg bukakkan aib kite..time 2 jgn baru nk nyesal..

    ReplyDelete
  24. wwooii....btoi2......
    nice your story blog.. =)

    ReplyDelete
  25. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  26. assalamualaikum..
    saya stuju dgn akak mia iriz..
    saya rse better akak tegur dorang drpd akak aibkn dorang kt dlm blog ni..
    sume org pernah buat silap..
    mmg salah dorang buat maksiat cmtu..
    ksalahan akak pon dlm kategori MAKSIAT..
    x terlmbt utk dorang n AKAK insaf..
    lps saya bce keseluruhn blog ni...
    saya geleng kpla jer..
    tlg jgn gunakn blog sbgai tmpt mengumpat n aiban org..
    saya pon blogger gkk..
    k.. maaf.. wlaupun saya bru 14thn.. saya tahu cara akak ni salah!..
    klo akak brada dlm pihak DORANG.. mesti memalukn kn?..
    saya doakan agr AKAK n HAMBA2 ALLAH yg terlibat spaya insaf n taubat..amin..
    saya x la sempurna mna.. cume nk menegur.. tggungjwb bg semua ORG ISLAM!!..
    insyaAllah..

    ReplyDelete
  27. bro aku mmg suke blog2 camni .
    tapi aku ade tips bagi ko takley disabit,
    first;
    ko jangan la terang2 kutuk diorang,berlapik la skit ye bro,
    satu lagi,macam orang lain cakap,
    gamba tuu ko kene blur kan skit .
    AND YANG PALING PENTING SKALI,
    kalau ko taknak orang boleh trace IP ko,ko online kat tempat public je yang ade wifi ,

    semoga berjaya.
    =)

    ReplyDelete
  28. knp eak kne buat bende ny sume ? ape ko dpt weyh ? bkn nk menyampuk doe juz ta baek ok sebarkn aib owg . cbe klau owg sebarkn aib ko . btw klu ko nk kutuk pown kutuk je la ank dy . ta yah la smpai babitkn mk bpk skali . ape2 je la kn .

    ReplyDelete
  29. tapi kadang2 memang patut pun sebab budak2 zaman skrang dah makin berlagak mcm orang dewasa. padahal, masih di bangku sekolah dan batak dengan hiburan .. tapi kepada owner blog. hati2 di malaysia ada undang2 dan ada sendiri mungkin boleh di kenakan tindakan.

    ReplyDelete
  30. mia iriz ckp "kau LANGSUNG TAK ADA HAK nak cakap pasal diorg, even diorg dah melakukan perbuatan terkutuk tu pun."

    ada hak sbnrnye sbb saudara seislam tp bkn dgn cara mcm nie. there's a better way :)

    ReplyDelete
  31. saya tak faham komen2 org yang asyik mengulang frasa 'membuka aib' atau 'mengaibkan'. aib cuma boleh dibuka kalau asalnya tertutup. someone boleh diaibkan cuma kalau sebelum ni dia bersih. tapi the people mentioned here tak tutup aib sendiri kan? tayangan percuma pulak kan?

    i mean, kalau mereka yg terpampang gmbr kat sini tak mahu aib - dari awal lagi tak sepatutnya buat semua benda tu dan ambik gmbar dan publish sendiri on the 'net. from where i stand - mereka tu mengaibkan diri sebenarnya. kalau blogger ni tak buat macam ni pun memang gambar2 tu dah online pun.

    blog ni redundant saja bagi saya. =) apa yang nak dimalukan? kan mereka tu semua bangga dgn apa yang mereka buat? kalau tak takkanlah letak di online galeri masing-masing untuk tontonan semua? they're not ashamed of themselves in the first place pun. i don't see the point of people accusing the blogger of mengaibkan org.

    btw - keep it coming. haha.

    ReplyDelete
  32. aku rasa budak2 yg kuar gmbr kat dlm paparan ni bkn nye peduli pun ape korang cakap. depa tgh mcm tu mana la nak peduli gempa bumi ke, langit rebah ke.. yg depa tau nikmat dunia yg sekejap tu.. kalau bunting ke apa ke, pi hantar anak ke surau, dlm jamban atau kat dlm tong2 mana..buat keja x ingat nak mati. depa ingat mati tu utk org tua je. utk owner blog ni, buat baik berpada2, wat jahat jgn sekali..kalo ko nak bertanggung jawab, ko paparkan sekali nama ko.. memang syok baca kisah2 lucah budak2 ni tapi yg aib bukan mereka..tp keluarga mereka.. mcm kata cik nani othman, depa dah paparkan kan myspace..so x mngkin dpe malu pun. Tapi still, depa x responsible kpd keluarga. Cuba kaji dulu, keja ko ni sah ke di sisi undang2..takut tak cukup tanah nak lari je kne kejar dgn SKMM. Peace.

    ReplyDelete
  33. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  34. asal diam je blog nih ? haha . aku nak tgok bape ramai kau boleh sedarkan budak2 zaman sekarang . cara kau nih dah kire salah tahu . nak sedarkan pun tade care laen ke ? bagilah hadis ke , sunnah nabi ke . nampak sgt owner blog nih pun ta bermoral . aishhh ...kesian =.='

    ReplyDelete
  35. Salam... kalau tujuan untuk memberi kesedaran memang baik tetapi jangan sampai melampai sehingga menjatuhkan air muka orang - kita ada cara yang baik dan berhemah untuk mendidik...

    Boleh ditayangkan tetapi janganlah sampai menjatuhkan maruah keluarga orang - itu tidak sesuai...

    ReplyDelete
  36. oh. there's a personal response. looks like someone got hit. lol you're funny.

    terhegeh2? open your dictionary, kid, if you have one. i said redundant before. i think you missed that.

    you should go and learn the meaning of mengumpat first, dik. fikiran sempit has got nothing to do with this. no one was born berfikiran luas. if you think i deserve your pity, i thank you. but honestly, don't pity me. pity yourself for not being able to think before you write. oh yeah..how could you when you don't even know what mengumpat is. bet you've been defining flaming as mengumpat all this time. lol.

    in the first place, i have nothing against you. i don't know what you have against me, but i don't think i have to explain anything to you. i don't do discourses with kids. i don't do fruitless discourses with kids whose brains can only be used to call people bad names when nothing was said against them, like you.

    but seriously i think you need to do a check-up on your manners. you don't barge into a house/blog/other people's properties saying bad things about other people especially when you don't even know them and they didn't have and didn't want anything to do with your pathetic self.

    next time you wanna call anyone names, make sure your brain is fully functioning first. i entertain you this time only because i thought you're being accidentally rude. if for the future you're still behaving like something had snapped inside you, be reminded that you're just wasting your time.

    no one cares about your baseless, self-deprecating, emotionally PMS-like, immature and intelligence-attenuating comments. my response here? i had time.

    ReplyDelete
  37. Lahir berfikiran sempit itu normal. Lahir tanpa fikiran langsung yang sepatutnya dikasihani.

    Kesian pada orang yang berfikiran sempit, kalau ikhlas, alhamdulillah. Tapi pastikan diri sendiri punyai otak yang tahu juga bicara lain selain caci-maki. Atau mungkin juga sebelum kesian kepada orang lain, cuba kesian kepada diri sendiri dulu.

    Tak ramai yang lahir tiada otak macam kamu.

    Oh. Saya tak sebut nama sesiapa. Kalau kamu terasa, memang betullah kamu tiada otak.

    Peace.

    ReplyDelete
  38. oh lola, you know too much! and i think you're funny. XD

    ReplyDelete
  39. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  40. ROFLMAO.

    'Oh. Saya tak sebut nama sesiapa.'

    Some people just can't help themselves.

    ReplyDelete
  41. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  42. Lame. Typical. Fishy.

    But there are still people who fell for it. :P

    ReplyDelete
  43. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  44. At least I have one. LOL.

    And I wasn't the one who fell for it over and over again. It was, ehm, well, you might wanna look into the mirror, you know. You could find the loser there, I think. :)

    Well. We both know who's who this time. I hope you really do.

    Like Nani said, make sure your brain's functioning well before you say anything. Look at what happened when you don't.

    I hope you learnt a lesson - on semantics especially. :P

    So you think my mocking was typical. I'm OK. I wasn't trying to be untypical. But hey, you fell for it anyway, and rambled pointlessly all the way, LOL. And that has made all the difference, too. ROFLMAO. That was fun.

    Oh, one more thing. Work on your grammar, yes? It's humiliating when you desperately try to rebutt my 'lame' mockings using beginner's English and making a fool out of yourself. You're in Form 4. Try to sound like someone older than 8 at least, OK? :P

    My job here is done.

    Salam manis,
    LOLA (Yes, it is comical).

    ReplyDelete
  45. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  46. salam, adik, mocking is a noun. some dictionaries allow it. so mockings is acceptable if you want to use it to replace mockery.

    and i think she deliberately spelled the word rebutT that way. i guess she IS after all, an expert in English. :)

    oh..i just sort of think that if you really didn't fall for her crazy comments, you should just ignore her. replying to her 'typical' mockings sort of hints that you did.

    it's just what i think, tho.

    take care.

    ReplyDelete
  47. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  48. haha, pandai buat pandai tanggung ah derr. yg kau kissing sana sini, jahanamkn anak dara orng kau tak tau malu. siap tangkp gmbr bagai. kau tngkp gmbr mmg takde sbb lain ah selain nk tunjuk kt orng en ? mmg takde kena mengena dengn aib sbb orng tu mmg nk tunjuk yg dia tu buat benda tak senonoh dkt public. penulis ni bkn nk mengaibkn orng tetapi orng tu sendiri nampaknya mcm tak kesah nk upload gmbr dia kt myspace. so, i setuju dngn penulis blog ini. well done but not 100% agree with your language. We're Malay and we have our manner.

    ReplyDelete
  49. super-duper great job.
    ak yg x berminat soal sosial org melayu sblm ni pon, jadi anxious bout it.

    keep it on.

    to yg pk bende ni bukak aib org, ok sedarla sket, ni zaman moden. tegur je x ckup. smpai bler pon dorang xkn sedar.

    ReplyDelete
  50. incredible person...
    gud luck wit ur searching...
    hope not me...

    ReplyDelete
  51. Salam.
    wah.
    byknya org yg berilmu di sini.
    tahniah.
    maaflah, janggallah tulis kat blog org mcm ni.
    pistol yg manusia reka pun boleh jd baik, boleh jd jahat.
    zaman skang ni da mmg rosak, dan ssh nk ditegur.
    mungkin dgn mengaibkan mcm ni boleh betul kan mereka?
    saya taktau.
    haha.
    sekian.
    Salam.

    ReplyDelete
  52. are those people you wrote in this blog is your friends????????????

    ReplyDelete
  53. salam...nice blog.tapi ade baek,ade buruk.yg baek ofcoz la sbb expose supaya org tahu,so nnt boleh jadi teladan dan tauladan..yg tak baik,,urm ramai ckap coz expose muke diorang..but,dah dari awal diorang publish muke diorg,so xde masalah lah bagi owner blog utk publish jugak.tapi,yg kurang bagus ialah bahasa yang disampai kan oleh owner yg banyak carut mencarut dan maki hamun.so,perhatian kepada penulis blog,pls gune bahasa yang lebih sopan.amaran dari dari MyCERT(www.cybersecurity.my)...p/s:sila remove bahasa2 yg kurang sopan sebelum tindakan diambil.TQ

    ReplyDelete
  54. woi minah, ape masalah kau nak kutuk2 org kt sini? kau fikir kau tu bagus sangat ke? dah kau kawan dgn drg, so perangai korang sama je, kau kata drg bitch, kau pun bitch, kau kata drg fucker, longkang, kau pun sama, ape bezanye? cuba kau duduk depan cermin, kau tenung muka kau lama2 sampai cermin tu pecah, kau rase kau bagus sgt tak? kau kata member kau mulut longkang, habis kau kutuk2 drg kat sni pakai ayat mcm cibai, kau pun mulut longkang ahh weh. dah bukan longkang dah, mulut logi je layak untuk kau ni. pompuan cam ko ni nasihat org pon x gune la,care ko nasihat pon da menunjukkan ko ni perempuan jalang and sundal. er, kau suci lagi ke? dah member2 kau pun da tak suci, mesti kau pun da terpengaruh kan? kau fikir mak bapak kau suke ke klau tawu anak drg maki2 org mcm ni? mak kau pun kecewa la weh mesti drg tak mengaku anak. kecuali klau mak bapak kau pun sama mcm kau, har har. kau la bitch sebenar, sanggup tikam member dr blakang. ape barang kutuk dlm blog weh? kutuk depan2 la wehh. kau asyik ckp psl kiamat, kau smbhyg cukup ke? bace al-Quran tak? cukup ke amal jariah kau nak masuk syurga nnt? kau sendiri tak terurus nak nasihat2kan org. klau da yakin 100% kau layak nk nasihat org, barulah bt blog, berdakwah terus pun takpe. mmg nabi sayang kt kau. org mcm kau ni tak patut dibuat kawan la wehh. sejahat2 member kau, drg tak kutuk2 kau mcm ni kan? sedar la diri tu skit. er, ckp psl jolok2 jari nih, ayat kau mcm ade pengalaman je, da bape da weh? harhar. ayat2 kau, menunjukkan kecodohan dan kebangangan kau secara tersuluh. mak bapak kau mesti menyesal lahirkan kau kt dunia nih. kerja buat dosa je. kesian mak bapak kau kne tanggung dosa kau yg berjuta tu. kecik2 taknak mampos, besar2 menyusahkan mak bapak. kau sepatutnye doakan yg terbaik untuk kwn kau, hope drg berubah, bknnye lagi maki2 drg mcm ni. stupid ass hole gila. kau tawu tak mengaibkan kawan sendiri adalah dosa besar, kau tak belajar agama ke? kau jgn bangga sgt dapat kutuk2 org, kau jgn fikir kau cool sgt sbb ramai puji kau bt blog ni. kau ingt skit kau tu sape. drg nak menyundal ke melancap ke, tak ada kena mengena dgn kau. tu hal drg drg Tuhan, so biar drg uruskan, tanggung dosa drg sendiri. kau tak payah nak tambah2 dosa kau semata2 nak uruskan perihal dosa drg nih. baik kau balik rumah cebok.

    bye, salam.

    ReplyDelete
  55. this is just so wrong. banyak method lain yang boleh pakai ; hell aku benci jugak budak-budak macam ni tapi tak ada la sampai nak bagi nama betul; then maki habis habisan; kalau owner buat macam tu then tak lebih tak kurang sama je level owner dengan diorang ni. two wrongs doesn't make a right. comprende?

    ReplyDelete
  56. fisabilillah. klu nk tgur jfn samapai menaibkn org k..

    insan lemah ilmu iman amal.
    =)

    ReplyDelete
  57. congrats coz menyiarkan berita2 bdk melayu yg makin tak senonoh.namun, jgn la kutuk org yg tak bersalah.jgn kutuk sebrangan.kita tak da dekat tempat org tu so kita tak tau apa perasaan dia.conclusion, nobody is perfect.please dont cursing people too much.keep the good work on bdk melayu yg makin rosak.

    ReplyDelete
  58. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  59. ..hmm, this is not the right way to make they realized. but it's up to you, dosa kau tggung sndri kan ? sebaiknya, kau tegur dorunk elok elok. jgnlah maki hamun mcm nih. berdosa besar tahu, membuka aib org ! better kau cermin diri kau dulu, barulah bersyarah pnjang berjela mc nih. nak berdakwah pun takpe. okey ? cheerio !

    ReplyDelete
  60. BLOG ni menunjukkan sikap kita , orang MELAYU .
    Bila kita buka keburukan orang lain , kita berdosa .
    Bukan nak kata saya tak pernah buat dosa .
    Tapi .. kita orang ISLAM .
    KALAU berterusan cm ni . Cam ne kita nak maju ?
    LU PIKIR LA BAIK2 !

    Astaghfirullah .

    Maaflah mengganggu

    ReplyDelete
  61. salam .
    apa yang penting lelaki yang baik untuk perempuan yang baik , dan sebaliknya .
    ingatlah kembali kepada jalan Allah , cinta Allah lebih agung dan kekal dari cinta yang berasaskan nafsu yang tiada bertepian .
    sama2 lah kita menginsafi diri yang hina ini .

    berjuanglah ke jalan ALLAH .
    amin

    ReplyDelete
  62. yeyeyeeyeyeye.... romen lagi~~!!!

    ReplyDelete
  63. to owner of this blog , better you tengok dulu diri you before mengaibkan orang okay ? chillo . just a piece of advice :D *wink

    ReplyDelete
  64. bagus blog camnie di wujudkan. dapat kite same-same lihat kemunduran orang-orang melayu yang beragama Islam ag tu. seterusnya boleh jadi tauladan pade kite gak. tapi tula,kalo leh,buangkan perkataan mencarut dalam blog nie. gerenti gempak. HEHE

    ReplyDelete
  65. eyh kenape tak update dah? update pls :)

    ReplyDelete
  66. haa eloklah tu buat blog macam ni, tunjukkan sangat mentaliti malay as losers. the blog owner pon loser, those who supports pon are LOSERS. get a life!

    ReplyDelete
  67. what's with all your posts.go fix your english man -.-
    so pathetic k.

    ReplyDelete
  68. saya suka kan kesemua nya 100% is the perfect one blogger . :D

    ReplyDelete
  69. u kasi i email ym u cause i ade job for you to post new couple....story .

    ReplyDelete
  70. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  71. (komen gua ni mungkin akan didelete oleh author, tp gua apa peduli?)

    terus terang gua cakap yang menulis, mencipta, menyokong dan merelakan blog ini semuanya loser.

    sebabnya mudah. korang buat blog ini untuk menjatuhkan orang tapi mengaburi mata semua orang dengan kononnya nak buat semua ini kerna mahu expose perbuatan jahat orang lain supaya dijadikan pengajaran pada dunia.

    you is so motherfucking wrong, mister or miss or she-male or whomever you are!

    kalau niat nak jatuhkan orang lu dah dapat dosa. buka aib orang lu dpt dosa. kalau semua ni tak betul, lu dah dapat dosa lg. lu ni memang nak tiket direct ke neraka ke brader?

    dah la lu letak gambar mak bapak budak tu? pehal nak babitkan diorang? kompelin pulak pasal budak ni orang kampung la, berlagak la.

    lu ni apa masalah? kalau ada orang hantar benda fitnah, lu tau ke benda tu fitnah? dah tu apa rasional lu nak cakap semua benda di sini benar-benar belaka?

    tp gua tahu sebenarnya lu ni sekadar nak kejar popular kan? nak suruh orang komen sini?

    kalau berani lu letak nama betul lah brader. gua dah letak nama penuh gua kt sini. lu tak, sebab gua rasa lu di pihak yang salah. nama orang yang lu kondem berani pulak lu letak nama betul kn?

    gua tak ada hal. bahasa gua memang celaka dengan orang-orang celaka.

    p/s : people 'are' loser, not people is loser. grammar pun silap ada hati nak jatuhkan orang. poser!

    ReplyDelete
  72. simple thing.

    Awak marah tak kalau dapat tahu 1 Malaysia ni sedang maki hamun awak?
    Think the same thing to the people that you tagged ni.
    Kalau tak marah, awak ni bukan manusia sebenarnya. Sebab manusia ada perasaan marah yang mana bila di provoke, even sikit je, melentingnya 1 badan. =)

    apa yang kita buat kat orang, dia akan reverse balik kat kita.
    sama ada orang lain tulis blog pasal awak or awak jadi orang macam dalam gambar tu.
    renung-renungkan dan selamat beramal. =)

    p.s : your blog is really really not nice at all.

    ReplyDelete
  73. to the writer of this blog ; niat baek dahh KOT nak tego silap orang , taapi , perlu ke pamerkan gamba diorg yg pffft tu , rase nye kalau nak tego boleh je guna cara yang hikmah kan ? :) plus you letak gamba diorg2 semua and byk jugak mencarut bagai , you rasa org yg you sound boleh sedar ke ? dah buka aib org satu benda dan tanggung dosa org yg tgk n cmnt tah pape satu lagi , byk tu dosa kne tanggung. i am not perfect either , but I'm just trying to fix your wrong doings. nak tego ta salah tapi ada cara yg betol :)

    *fix yourself before you want to fix others kayh brother/sister ? whoever you are.

    ReplyDelete
  74. ahhhhh celaka! kenapa kebanyakkan komen dalam ni aku tak paham penulisannya? bahasa melayu moden ke apa? bangang bangang bangang!

    comment TL;DR. too many too.

    ReplyDelete
  75. a
    b
    a
    h

    k
    a
    u!


    *N_O_O_B kan?
    *IP detected : 1*7.*58.*.2

    ReplyDelete
  76. Allah swt maha pemurah lagi penyanyang. Allah akan tahu segala gerak geri orang so jgn nk sibuk jaga tepi kain org. seperti maksud Ihsan.

    ReplyDelete
  77. the owner nie pon islam and melayu kan? ape kate kalo korang jage sikit ayat korang dlm nie. ckp kasar, maki2 sume nie pon dah menunjukkan org melayu nie 'jahat' kan. so, sblum nak betulkan diri org, betulkan diri anda dlu ye. :)

    ReplyDelete
  78. tahniah...
    anda mmng terbaik...
    semua entri dah baca rasanya, rasanya lah,
    tapi kan knp perlu buat semua ni??? kalau stakat gmbar2 budak beromen tu ok lah ptt di dedahkan tpi dgn cara yang lebih lembut lah ...
    hal budak2 lain plak tu knp msti buat mcm tu... tu hal drng nak berlagak nak kerek nak shuffle , budak kampung, budak bandar...
    dari bberapa entri nmpak sgt yang anda ni baru jadi remaja baru nak kenal dunia baru nak kenal internet semuanya BARU BELAKA...
    orng kat luar negara sna buat blog utk berbut cari duit tapi anda utk cari dosa dlm hal kutuk sana sini... jgn jadi mcm hanief lah ...
    t susahkn dri sndri...
    pkir pkirkan lah kita ni orng melayu penuh dengan adab or saya tersilap anda bukan bangsa melayu tapi lau bukan melayu ada kah anda islam sbb dalam islam pun bnyak ajar cara nak menegur orang... atau sya tersilap lagi tntng agma anda???
    saya harap x de lagi entri mengrut mcm slalu anda buat... harap segalanya akan berubah dan blog ni ditutup utk kesehjahteraan bersama...
    salam ukhwah

    ReplyDelete
  79. nk komen byk pon xgune. hope owner blog sempat bce feedback ak nih. on my view,owner blog xsala.. dy cme nk tnjuk kn hakikat dunia kini.. matlamat mghalalkan cara.. jd, ape sbnarnya mtlamat kamu whai empunye blog??

    ReplyDelete
  80. EHEM..EHEM.. author of "people is loser" please view at this blog if you really wanna make any good/advice for those pitiful kids..http://salafus-sholih.blogspot.com/

    ReplyDelete
  81. untuk owner blog nie :
    knp perlu jage tepi kain org ?
    kau perfect sgt kea ?
    hey , come on lah !
    ade otak ken , pakai lah .
    jgn letak kat kepale jubor !
    kau org paling keji !
    knp kau tak letak muke kau ?
    takod ?
    kau pon jgn nak bajet sgt lhaa !

    ReplyDelete
  82. owner blog ni , cuba kau fikir betul-2 bukan nak tunjuk baik sebab aku pun tak perfect mana and aku pun ada kelemahan aku sendiri . korang cuba fikir sapa yg buat internet ni (amerika or yahudi) s'bnarnya org tu mmg org amerika tp penganut yahudi(zionis) kau tak fikir cara kau ni menunjukkan yg islam sudah semakin mundur and sudah tak kukuh kepada yahudi , kau tahukan yahudi mencari peluang untuk m'hapuskan agama islam , k'smua yg kau update dri segala aspek smua owner internet ni or yahudi yg m'buat saluran internet ni boleh baca wlaupun kau tulis dlm bahasa melayu t'tapi dia bleh translate to BI. s'blom kau buat ni ada kau fikir yg cara kau ni akn mnunjukkan islam ni lemah ? ada ? mesti takde , so owner to this blog please think more matured if you not matured just think deeply in your heart that did you care about islam ? did you or didn't you not love Allah SWT ? aku tahu semua org ada buat salah sbb semua org tak perfect takde sapa perfect everyone do mistake and they learn their mistakes , my englsih not very well but im try bcause im not perfect. bukan nak tunjuk pandai tp cuba fkir majoriti laman web yg kita slalu main ni owner dia yahudi yg benci akan agama suci kita iaitu ISLAM ,cuba fikirlah , taknak memaksa owner ni berubah hanya terpaksa buka ikhlas :) (peace , change for new life and do more valuable think in your life)

    ReplyDelete
  83. * sorry salah type(taknak memaksaowner ni berubah biar berubah dengan ikhlas :) )

    ReplyDelete
  84. nice day :)
    hargailah hari kemaren,
    mimpikanlah hari esok,
    tetapi hiduplah untuk hari ini.
    bagi-bagi motivasinya yaah...

    http://wisataoutboundmalang.com/

    ReplyDelete
  85. nice day :)
    hargailah hari kemaren,
    mimpikanlah hari esok,
    tetapi hiduplah untuk hari ini.
    bagi-bagi motivasinya yaah...

    http://wisataoutboundmalang.com/

    http://www.nolimitadventure.com/

    ReplyDelete
  86. nice day :)
    Bermimpilah tentang apa yang ingin kamu impikan,
    pergilah ke tempat-tempat kamu inginkan,
    Jadilah seperti yang kamu inginkan,
    karena kamu hanya memiliki satu kehidupan
    dan satu kesempatan untuk melakukan hal-hal
    yang ingin kamu lakukan

    http://www.nolimitadventure.com/

    ReplyDelete